Kul i Eckerö

Vid Käringsund Resort & Conference finns massor att göra. Här finner ni en stor sandstrand, uppvärmd pool, barnpool, trambilar, cyklar, minigolf, trampbåtar, klätterställning, samt många olika organiserade program och turer för barnen. Ibland dyker det upp pirater vid vårt område och det kan bli både skattjakter, äventyr och piratdanser.

Käringsund Resort & Conference är medlem i Piratklubben på Åland. Det är en egen klubb för barn i åldern 4-10 år och medlemsskapet är gratis. Följ klubben och aktiviterna på facebook.

Besök gärna övriga Eckerö, som erbjuder många olika aktiviteter, upplevelser och sevärdheter.

LEKLANDET: Den stora idrottshallen Eckeröhallen är på sommaren full med enorma uppblåsbara hoppslott, hinderbanor, rutschkanor, fotbollsspel och andra uppblåsbara attraktioner på temat sjörövare och pirater. Fullt av bus för barn, ungdomar och vuxna som behöver en paus från strandleken.- Leklandet erbjuder något för alla åldrar.
För mer info www.leklandet.ax 

ÅLANDS JAKT OCH FISKEMUSEUM: Som en grupp sammanbyggda sjöbodar klättrar Ålands Jakt- och Fiskemuseum längs berget, byggt för att smälta in i Käringsunds historiska fiskelägesmiljö. Arbets- och fiskeredskap, föremål och fina fotografier berättar om skärgårdslivet förr. Ett lagom stort museum med mycket att titta på för hela familjen. 
För mer info www.­jaktfiskemuseum.­ax 

ECKERÖ VILTSAFARI: Följ med på guidad tur i safarivagnen bland hjortar, vildsvin och strutsar på Käringsunds Viltsafari. I vilthägnet rör djuren sig i sin naturliga miljö, men är ändå så vana vid människor att de låter oss komma riktigt nära. Sötast är årets ungar, mest spännande kanske strutsarna. Roligt för stora och små.
För mer info www.granbergs.ax

SMARTPARK: Klättra och klänga, krypa och smyga, springa, hoppa, leka och lära.
På familjeparken Smart Park kan du bland annat klappa djur, spela äventyrsgolf, bygga sandslott, lura hjärnan i illusionsbanan eller köra mjölk till mejeriet på parkens bilbana. 
För mer info www.smartpark.ax 

VIANOR CURLINGCENTER: Vianor Curling Center är en toppmodern hall med två banor och på övre våningen finnas en panoramabar med fin utsikt över banorna.Curling är en perfekt teambuilding för företag och andra grupper. Ett curlingpass är två timmar och i passet ingår instruktör och all utrusning som behövs. 
För mer info www.curling.ax

KÄRINGSUNDS GÄSTHAMN OCH BODEGA: Lägg till i vår vackra och skyddade hamn vid kajen som slingrar sig längs med berget. Vi har ca 70 gästhamnsplatser med tillgång till el, vatten och naturligtvis trådlöst internet.I nära anslutning finner ni det fullt utrustade servicehuset med sopstation, duschar, WC, bastu och tvättstuga.På berget ovanför gästhamnen, med utsikt över havet, har vi även grillplats med bänkar att sitta vid. Där finns det gott om plats att umgås och njuta av skärgården! Passa även på att göra ett besök till Gastropub Bodegan och låt oss skämma bort dig! Här erbjuder vi god och vällagad mat och dryck precis vid kajkanten, i genuin skärgårdsmiljö..
För mer info www.karingsundsgasthamn.ax 

ECKERÖ POST OCH TULLHUS: Eckerö Post- och tullhus, uppfört i empirestil 1828, syns långt ut över Ålands hav. Sommartid fylls detta levande monument från den ryska tiden av utställningar och aktiviteter. Den vackra och välbevarade kulturmiljön är alltid värd ett besök. Den som vill ta ett dopp har fina badklippor inom räckhåll. 
För mer info www.postochtullhuset.ax 

CAFÉ TSAREVNA: I det forna stallet vid Eckerö Post- och tullhus, under grova takbjälkar och kristallkrona, serverar Café Tsarevna lunch på sitt eget sätt.Gärna ekologiskt och närproducerat, med lust för överraskande smaker och kombinationer. Även smörgåsar och sallader. Helger sommartid dukar man upp en dignande brunch. 
För mer info www.tsarevna.ax

ECKERÖ GOLF: Några kilometer från Käringsund ligger Eckerö golf. Det är en trevlig 18-hålsbana där de första nio hålen är en öppen parkbana och de sista nio kantas av skog. På klubben finns en drivingrange där man kan värma upp inför rundan eller bara träna. I klubbhuset finns reception, toaletter, dusch och försäljning av kaffe, smörgåsar, öl, glass med mera. För mer information www.eckerogolf.ax