Lekland, viltsafari, curling, muséer, mm

I Käringsund finns massor att göra, uppleva och upptäcka.

Bara ni väl kommit till oss i Käringsund finns här massor att göra, uppleva och upptäcka. Ärligt, ni behöver inte ens bil, allt finns inom promenadavstånd, annars kontaktar ni oss för att hyra en cykel.

LEKLANDET: Den stora idrottshallen Eckeröhallen är på sommaren full med enorma uppblåsbara hoppslott, hinderbanor, rutschkanor, fotbollsspel och andra uppblåsbara attraktioner på temat sjörövare och pirater. Fullt av bus för barn, ungdomar och vuxna som behöver en paus från strandleken.- Leklandet erbjuder något för alla i åldrarna från två år till lekfull vuxen.
För mer info www.leklandet.ax (nytt fönster)

ÅLANDS JAKT OCH FISKEMUSEUM: Ålands Jakt och Fiskemuseum ligger vackert beläget intill fiskeläget och havet i Käringsund. Muséet beskriver ålänningarnas vardag förr, hur man som jägare och fiskare fick mat på bordet och försörjde sin familj. Här finns allt som rör jakt, fiske och skärgårdsliv. För barnfamiljen finns flera roliga aktiviteter som Barnens Strömmingsmarknad, pärlgrävning och tipsrunda. 
För mer info www.­jaktfiskemuseum.­ax (nytt fönster)

ECKERÖ VILTSAFARI: Se djuren på nära håll! Hoppa på en safarivagn, som tar ca 40 personer, på en oförglömlig guidad rundtur ut i ett 32 hektar stort vilthägn. Här du får se kronhjortar, dovhjortar, vildsvin och strutsar. Under turen görs uppehåll för att locka fram djuren och du får möjlighet att se dem på riktigt, riktigt nära håll – och vid fågelsjön kan barnen bekanta sig med våra ankor och gäss. Safarituren tar ca 45 minuter och startar vid Jakt- och Fiskemuseet i Käringsund på Eckerö. 
För mer info www.granbergs.ax/viltsafari (nytt fönster)

VIANOR CURLINGCENTER: Vianor curlingcenter hyr ut banor i "spelpass" vilket innebär att man disponerar en bana under två timmar med obligatorisk instruktör. Idealet är 8 personer men det går bra att vara mellan 4-10 personer per bana. Här finns totalt två banor, vilket gör att max 20 personer kan spela samtidigt. Det går dock utmärkt att dela upp en större grupp i två eller tre mindre grupper och spela i omgångar. Här inkluderas givetvis all nödvändig utrustning som behövs för att spela curling. 
För mer info www.curling.ax (nytt fönster)

KÄRINGSUNDS GÄSTHAMN OCH BODEGA: I denna vackert belägna naturhamn finns ca 50-70 gästhamnsplatser med tillgång till El, Vatten och naturligtvis trådlöst WiFi. I nära anslutning finner ni ett fullt utrustat Servicehus med duschar, WC och bastu. På "Bodegan" finner ni gästhamnskontor och café/pub med både mat och dryck. På berget ovanför Gästhamnen med bästa utsikten finns en grillplats och bänkar med gott om utrymme för att umgås, så där enkelt och spontant som vi gärna gör på sommaren.
För mer info www.karingsundsgasthamn.ax (nytt fönster)

ECKERÖ POST OCH TULLHUS: Det ståtliga gula Eckerö Post & tullhus uppfördes 1828 och ritades av arkitekterna Carl Ludvig Engel och Carlo Bassi. Eckerö Post & tullhus representerar tillsammans med Bomarsund den ryska tiden i Finland och på Åland. Eckerö Post utgjorde den ryska gränsstationen mot Sverige över hundra år. Byggnaden anses av arkitekturhistoriker att idag vara en av Engels viktigaste profana byggnadsverk. Idag erbjuder kulturbyggnaden många fina besöksmål för hela familjen. Här arrangeras varje sommar intressanta utställningar och andra publika evenemang. 
För mer info www.postochtullhuset.ax (nytt fönster)

CAFÉ TSAREVNA: Vackert beläget i Eckerö Post- och Tullhus hittar du Café Tsarevna. Här servas underbara bakverk, matiga smörgåsar, luncher ,sallader och på helgerna brunch. Vi har en stark passion för god,vällagad mat och även för härliga kakor som är något för både ögat och smaklökarna. Café Tsarevna är stället där enastående kulturhistorisk miljö, lokala råvaror, omtanke och en genuin kärlek till mat möts. 
För mer info www.tsarevna.ax (nytt fönster)