Sportgrupper

Sporta loss hos oss! 

Käringsund Resort & Conference är den perfekta platsen för både stora och små grupper samt familjer som vill bo bekvämt med sina aktiviteter ett stenkast bort. Med gångavstånd till Eckeröhallen och Åland Curling tar du dig snabbt och lätt mellan ditt boende och din aktivitet. Nedanför har du ett axplock av det vi har att erbjuda er:

Fotboll

Varje år arrangeras flera fotbollscuper på Åland, där Alandia Cup är en av de största. Ni bor bekvämt i Käringsund, med en stor, välklippt gräsyta intill stugorna där man kan värma upp och öva teknik, eller ta en kort promenad till Eckeröhallen som rymmer en fullstor fotbollsplan (101 x 62 m) med konstgräsmatta från Saltex. Med en bussfärd på bara 30 minuter tar ni er lätt och snabbt till Mariehamn där cupen hålls.

Bollsporter

I hallen finns ett även ett 2000 m² stort mobilt golv kompletterad med Tarkett Omnisport Elite sportmatta. Underlaget är lämpligt för alla bollsporter, som t ex handboll, innebandy, volleyboll och badminton.

Sportgolvet inrymmer bl.a.

1 st. fullstor innebandyplan (20x40 m)

2 st. fullstora handbollsplaner (20x40 m)

Friidrott

Eckeröhallen inrymmer även ett hopp- och kastområde (70 x 15 m) där det finns möjlighet att utöva bl.a. höjd, längd, tresteg, kula och diskus. Längs hallens långsidor finns 4 stycken 110 meters löpsträckor. Alla friidrottsytor är belagda med 13 mm Sprintan SW.

Tennis och Padel

På vårt eget område finns en tennisbana och en padeltennisbana. har du inte egen utrustning går även det givetvis att hyra hos oss. Tennis och padeltennisbanan bokar och betalar du enklast direkt via matchi.

I idrottsparken som ligger i Mariehamns Centrum har föreningen tre plexipavebanor som är öppna från maj till oktober. Intill finns många möjligheter till idrottsaktiviteter, t.ex. två fotbollsplaner med konstgräs, friidrottsanläggning, ishall och utegym.
 

Gym

Njut av vårt egna gym. Fritt att använda för våra gäster!

Golf

Om du älskar golf finns det två bra alternativ på Åland. Knappa 6km från Käringsund hittar du Eckerö Golf. Banan ligger längs med Eckerövägen och utgörs av 18 nya hål i naturskön skogsmiljö. Här kantas hålen med skog och med alla bunkrar och dammar är banan både intressant och utmanande.

Föredrar du golf i historisk miljö med vacker natur ligger Ålands Golfklubb knappa 40 km bort. Med sina två 18 hålsbanor Slottsbanan och Kungsbanan samt korthålsbanan Prinsessan har du många alternativ till ditt förfogande. Slottsbanan har under 2019 genomgått en omfattande renovering och planeras öppna under sommaren 2020.

Minigolf

Vi har en modern bana i bra skick, där det årligen kommer grupper och håller sina turneringar. Även bland familjer är vår minigolf ett populärt inslag, speciellt då du kan njuta av en glass från vår kiosk under spelets gång.

Boule

På Käringsund Resort finns en 18 x 40 meter stor bouleplan med hårt, lätt kuperat underlag. Planen är väldigt omtyckt bland våra årligen återkommande klubbar som håller sina turneringar hos oss. I Eckeröhallen kan du spela boule även under vintertid eller om det är dåligt väder.

Cykling

Du kan välja mellan att köra långa träningspass på tempo- eller racercykel på våra fina landsvägar, eller cykla med hela familjen på små, lätt trafikerade och charmiga grusvägar i vacker natur. Vi har även en 3 km lång nybyggd MTB-bana i lätt kuperad skogsterräng som vi tror att kommer att bli välbesökt av våra gäster! Vill du inte ta med dig din egen cykel kan du hyra linjecyklar, MTB-cyklar, damcyklar och barncyklar hos oss.Vi har även barnstolar och barnvagnar till cyklar.

Varje år arrangeras Käringsundsloppet och Käringsund Triathlon.   Läs gärna mer om tävlingarna här!

Löpning, orientering och vandring

Med ca 1000 km vägar på Åland och stora skogsområden med natursköna stigar och vägar att röra sig på är dina valmöjligheter nästan oändliga. Vi ger dig gärna tips på bra löprundor och kan ge förslag på sträckor som passar dig. Både Semesterloppets bansträckning och Vandringsleden "Träsket" bland gamla rösgravar startar i anslutning till vår anläggning. Varje år arrangeras även flera tävlingar, de flesta med sin bas i Käringsund. Du kan läsa mer om dessa tävlingar här!

Simning

För dig som gillar open water finns det goda möjligheter till träning och även introduktion/kurser hos oss. Föredrar du att simma i bassäng ligger tar du dig på ca 30-40 minuter med bil/buss till Ålands Idrottscenter i Godby, eller Mariebad i Mariehamn.

Kajakpaddling

Åland består av mer än 6500 öar och skär, med vackra havsvikar, insjöar, öppet hav och gränslösa ytor att paddla på. Vill du hålla ett träningsläger eller bara njuta av lugnet på sjön hjälper vi dig givetvis att ta fram ett paket som passar ert behov. Vi hyr också ut kajaker, kanoter och sup-brädor, men vid större grupper bör ni förhandsboka så att vi kan säkerställa att ni får så många kajaker ni behöver ha. Våra barnkajaker är också ett populärt inslag på sommaren bland barnfamiljer.

Det finns givetvis många andra sorters sporter, hallar och möjligheter på Åland, så kontakta oss gärna om du vill ha hjälp med att hitta just det du önskar.