Aktivitetsskogen

Aktivitetsskogen är en lekplats för dig som gillar att röra på dig ute i naturen. I skogen hittar du banor och leder för våra populäraste friluftsaktiviteter, från DiscGolf och vandring till TrailRun och MTB. 

Terrängen är varierande och bjuder på många fina vyer och ett omväxlande underlag med allt från bergiga områden till skog och myrmark. 

Mycket att upptäcka

Alla är välkomna att utforska aktivitetsskogen, både du som bor hos oss och du som besöker Käringsund Resort & Conference över dagen. Aktiviteterna i skogen är gratis att använda och om du inte har egen utrustning finns det att hyra. Annars är vårt aktivitetsband ett tips, här ingår även frisbee för DiscGolf. 

Direkt vid porten till Aktivitetsskogen hittar du följande äventyr:

  • Käringsunds egna terränglöpningsbana om 4km som även används för Semesterloppet är relativt lättsprunget mestadels på fina skogsstigar och grusväg. Banan är markerad i Semesterloppets färger gult, grönt och orange. För karta över den markerade banan se länken nedan:
  • Käringsunds MTB bana är en för MTB cyklar reserverad och anpassad slinga om 3km med "flow". Banan har lätta hinder man kan välja att cykla runt om man så vill. Vill du riktigt ta mjölksyran fram så är det fritt fram att sträva efter Strava KOM runt banan. Det finns även många andra längre MTB rutter via Komoot och Strava som börjar vid Aktivitetsskogens port. För karta över MTB slingan följ länken nedan:
  • Orientering i Käringsund: Under perioden midsommar till medlet av augusti finns det alltid en lätt barnanpassad orienteringsbana med start vid Aktivitetsskogens port. Banan görs om med jämna mellanrum men är i längd och svårighetsgrad alltid anpassad till barn att lära sig hitta i terrängen. Aktuella kartor kan köpas vid reception eller Strandshoppen eller laddas ned och skrivas ut själv avgiftsfritt hemma:
    • År 2023 har vi ingen orienteringsbana på området
       
  • SwimRun: Mellan midsommar och medlet av september har vi en delvis markerad markerad SwimRunbana på knappa 6km som är lätt att förkorta om man så önskar. Banan startar vid ingångsporten till Aktivitetsskogen och är ställvis markerad med röda snitselband och rödfärgade stenar. Varje simetapp har en gul-röd skylt för navigering under simning. Simetapperna är markerade så att banan genomförs i motsols riktning. Banan som även fungerar som SHORT ENOUGH på Åland SwimRun går runt Käringsund. Banans längd är cirka 6km varav 4st cirka 150 - 200m långa simetapper. Banan är gjord för att passa den oerfarne swimrunnaren samtidigt som den via sina vyer även uppskattas av erfarna som vill ta sig ett kort träningspass. SwimRun banan är fri att använda på egen hand på eget ansvar. Alternativt kan du fråga vid Strandshoppen om en cirka 1 timmes introduktionskurs inkluderande en guide, våtdräkt, paddlar och säkerhetsutrustning. För att hitta rätt på banan rekommenderar vi att man antingen skriver ut en kart ur länken nedan eller laddar ned FIT- filen nedan om man har en klocka som är kompatibel med filformatet.